24 augustus 2017

In samenwerking met de Gemeente Oldambt gaat Virol bij Pura Vida en de Run van Winschoten afvaleilanden plaatsen voor de gescheiden inzameling, afvoer en verwerking van het vrijgekomen afval.

De Gemeente Oldambt vindt het belangrijk om gescheiden afvalinzameling op evenementen te stimuleren, dit in het kader van het aanpakken van zwerfvuil. Een gedachte die wij volledig ondersteunen en waaraan Virol graag meewerkt.

De Virol afvaleilanden zijn voorzien van opvallende borden,  waarmee de bezoekers van Pura Vida en de Run extra gestimuleerd zullen worden om het afval te deponeren in de daarvoor bestemde containers. Door zwerfvuil tijdens de evenementen aan te pakken, zullen de opruimwerkzaamheden achteraf aanzienlijk verminderen.

Op evenementen komt afval vrij zoals plastic bekers, restafval, programmaboekjes en kartonnen trays voor het drinken. Van hieruit hebben wij besloten om onze Virol afvaleilanden in te richten met containers voor restafval, papier en plastic.

Help ons ook mee om de Blauwestad en Winschoten netjes te houden en maak gebruik van onze afvalbakken tijdens Pura Vida en de Run van Winschoten!