Swill leent zich uitstekend om vergist te worden tot biogas. Een duurzame manier om de waarde van uw gekookt etenafval en etensresten te behouden in de circulaire economie; als energie! Na het vergistingsproces worden de overgebleven reststoffen ingezet als grondstof voor een nuttige toepassing. Zo wordt uw swill volledig ingezet voor hergebruik.

Hergebruik van swill

Voor het hergebruiken van dit afvalproduct heeft Virol de samenwerking opgezocht met partners in de keten. Onze gespecialiseerde partners verwerken het swill tot een substantie die bruikbaar is voor bio vergisting. Tijdens deze vergisting wordt de substantie omgezet in groene stroom. De reststof vindt een nuttige toepassing als compost.

Inzameling van swill

Voor het inzamelen van swill heeft Virol een breed assortiment aan containers beschikbaar. In samenwerking met onze ketenpartner plaatsen wij een volledig geïntegreerd afzuigsysteem. In één of meerdere storttrechters kunt u op diverse locaties in uw pand dit afvalproduct deponeren, waarna een uniek afzuigsysteem ervoor zorgt dat uw swill ondergronds wordt opgeslagen.

Wilt u weten welke inzameloplossing past bij de vrijgekomen hoeveelheid swill in uw bedrijf?

Vraag een adviesgesprek aan

Uw rol in de circulaire economie

Het hergebruiken van swill begint bij u! Door swill maximaal te scheiden, levert u de grondstof voor biobrandstof en compost. Goede faciliteiten vormen hiervoor de basis, waarin wij u graag adviseren. Door intensieve samenwerking tussen u als klant en wij als kennispartner in de markt, zorgen we ervoor dat de schakels binnen de circulaire economie in elkaar blijven grijpen. Daar waar uw restproduct voor u haar waarde verliest, geven wij deze waarde terug.