Piepschuim (EPS) is een grondstof die uitermate geschikt is voor hergebruik. Gescheiden inzameling vormt hierbij de basis, omdat enkel schoon piepschuim ingezet kan worden voor hergebruik. Het behouden van piepschuim in de circulaire economie is essentieel, omdat piepschuim niet biologisch afbreekbaar is. Het verlaten van de circulaire economie betekent dus een extra milieubelasting.

In het recyclingproces wordt de piepschuim-structuur niet afgebroken en er worden geen nieuwe stoffen toegevoegd. Hergebruikt piepschuim is dus niet van nieuw geproduceerd piepschuim te onderscheiden!

Kostenbesparing

98% van de inhoud van piepschuim bestaat uit lucht. Het lage gewicht in combinatie met het grote volume maakt scheiden aan de bron erg aantrekkelijk. Wanneer u uw piepschuim namelijk scheidt van uw restafval, bespaart u ruimte in uw restafvalcontainer. Hierdoor kan de ledigingsfrequentie van deze container omlaag. In veel gevallen levert dit een kostenbesparing op.

Inzameling van piepschuim

Voor het inzamelen van piepschuim heeft Virol het ‘Pak een zak’ systeem ontwikkeld. In een speciale plastic zak kunt u uw piepschuim inzamelen, de bijbehorende stander maakt het gebruik erg eenvoudig.

Wilt u weten welk inzamelmiddel past bij de vrijgekomen hoeveelheid piepschuim in uw bedrijf?

Vraag een adviesgesprek aan

Uw rol in de circulaire economie

Het hergebruik van piepschuim begint bij u! Door uw piepschuim maximaal te scheiden, levert u de grondstof voor nieuwe producten en duurzame energie. Goede faciliteiten vormen hiervoor de basis, waarin wij u graag adviseren. Door intensieve samenwerking tussen u als klant en wij als kennispartner in de markt, zorgen we ervoor dat de schakels binnen de circulaire economie in elkaar blijven grijpen. Daar waar piepschuim voor u haar waarde verliest, geven wij deze waarde terug.