Oud papier is uitermate geschikt voor recycling. Met papierrecycling zorgt Virol dat papier hergebruikt wordt als grondstof voor bijvoorbeeld papieren en kartonnen verpakkingen, krantenpapier en hygiënepapier. Als grondstof vertegenwoordigen deze materialen daarom een zekere waarde. In veel gevallen ontvangt u dan ook een vergoeding bij gescheiden inzameling.

Papierrecycling

84% van het gebruikte papier en karton wordt in Nederland ingezameld en ingezet voor hergebruik. Er bestaan meer dan 30 soorten papier, die na recycling hun weg terug vinden in de circulaire economie. Wij zamelen uw oud papier in en sorteren dit op soort. Door het vervolgens in balen te persen, wordt het gereed gemaakt voor transport.

De afzet van papier is internationaal. In door ons geselecteerde papier- en kartonfabrieken in binnen- en buitenland wordt het ontinkt en met water tot pulp geweekt. Deze pulp vormt de grondstof voor nieuw papier. De papiervezel wordt door hergebruik steeds korter en daardoor minder sterk. Afhankelijk van het papiersoort kan papier tot w zeven maal worden gerecycled.

Container inzameling papier

Voor het inzamelen van uw oud papier heeft Virol een breed assortiment aan containers beschikbaar.

Wilt u weten welke container past bij uw bedrijf?

Vraag een adviesgesprek aan