Afval is vaak onvermijdelijk, het verschil maakt u door er op een verantwoorde en duurzame manier mee om te gaan. Wij geloven dat alles waarde heeft en kijken op die manier naar onszelf en de wereld om ons heen.

Sinds 1970 zijn we met onze dienstverlening, het inzamelen en bewerken van diverse afvalstromen en grondstoffen, actief in de circulaire economie. MVO is al jaren een speerpunt binnen onze organisatie. In alle afdelingen van het bedrijf worden acties uitgevoerd om de balans tussen het menselijk welzijn “people”, ecologische randvoorwaarden “planet” en de economische effecten “profit” te waarborgen en te verankeren. Door de juiste stappen te zetten, dragen wij bij tot de juiste balans hierin. Dat Virol MVO-gecertificeerd werd was een logisch gevolg.

 

Duurzaamheidsverslag

We zijn bewust op zoek naar de verbinding met ketenpartners en onze stakeholders. Jaarlijks brengen we een Duurzaamheidsverslag uit. In dit verslag hebben wij een selectie gemaakt van de stappen die wij zetten als onderdeel van ons MVO-beleid.

Lees hier onze MVO-verslagen

 

MVO met missie ‘Alles heeft waarde’

Afval is vaak onvermijdelijk, het verschil maakt u door er op een verantwoorde manier mee om te gaan. Wij geloven dat alles waarde heeft en kijken op die manier naar onszelf en de wereld om ons heen.

Doordat we concreet invulling geven aan deze waarde zijn wij in 2013 gecertificeerd op niveau drie van de MVO Prestatieladder. Dit is een instrument dat ons helpt bij het vinden van de balans tussen het menselijk welzijn (people), ecologische randvoorwaarden (planet) en de economische effecten (profit). In onze branche zijn we het eerste bedrijf in Noord-Nederland dat dit certificaat heeft behaald.

MVO bij Virol

Sinds 1970 vormen we een actief onderdeel van de recycleketen. De ‘P’ van planet zit al in onze bedrijfsgenen, mede door het recyclen van afvalstromen. Ook de P’s van people en profit staan zeer dicht bij onze organisatie. MVO past goed bij ons en het was voor ons een logische stap om te certificeren. Met onze certificeringen tonen we aan dat we blijven ontwikkelen en dat we ondernemen op een bepaald kwaliteitsniveau en dat wij dit ook op een maatschappelijk verantwoorde wijze doen.

Uw MVO-suggesties direct doorgeven?