Virol is gespecialiseerd in metaalrecycling. Op onze locatie in Winschoten verzamelen en verwerken wij diverse metaalsoorten zoals bijvoorbeeld oud ijzer, koper, aluminium en RVS. Metaal heeft een hergebruik percentage van maar liefst 95%. Als grondstof vertegenwoordigen metalen daarom een zekere waarde. In veel gevallen ontvangt u dan ook een vergoeding voor het gescheiden inzamelen van deze materialen. Zo werken we samen aan waardebehoud van uw afvalstromen.

Metaalrecycling

Het scheiden van metalen kunt u zelf doen of door ons laten verzorgen. Door ons specialisme in dit vakgebied scheiden wij alles op basis van soort en kwaliteit om zo een zuivere metaalrecycling te realiseren. Deze maximaal gescheiden soorten leveren wij rechtstreeks aan de metaalindustrie, waar ze hun weg vervolgen in de circulaire economie.

Er zijn tientallen soorten metalen, onder te verdelen in twee hoofdstromen; de ferro- en de non-ferro-metalen. Ferro-metalen, de zogenaamde ijzersoorten zoals bijvoorbeeld oud ijzer, en non-ferro-metalen, zoals bijvoorbeeld koper, aluminium en RVS zijn beiden uitermate geschikt voor recycling.

De afzet van onze metalen is internationaal. In door ons geselecteerde metaalindustrieën in binnen- en buitenland worden de metalen gezuiverd en gesmolten. Deze metalen worden vervolgens ingezet als grondstof voor nieuwe producten. Het proces van recycling is voor deze materialen vrijwel oneindig.

Schaalinkoop metaal

Ook als u zelf metalen wilt komen brengen, bent u van harte welkom op onze locatie in Winschoten (Kartonbaan 29). De loods waarin u kunt lossen is overdekt volledig toegankelijk voor auto’s en aanhangers.

Waar vindt u Virol Metaal?

Weten welke soorten metaal wij inzamelen?

Bekijk hier onze brochure

Containers inzameling metalen

Voor het inzamelen van metalen heeft Virol een breed assortiment aan containers beschikbaar.

Wilt u weten welke container past bij uw bedrijf?

Vraag een adviesgesprek aan!