De tijd waarin hout onbeperkt beschikbaar is, is voorbij. De nieuwe aanwas van hout zal het verbruik van houtproducten niet meer inhalen. Hergebruik is daarom van groot belang. Door innovaties op dit gebied wordt de nuttige toepassing van gebruikt hout steeds groter.

Drie kwaliteitssoorten

Afgedankt hout wordt opgedeeld in drie kwaliteitssoorten, A-, B- en C-hout. De hoogste kwaliteitssoort, A-hout (onbehandeld) en een deel van het minder hoogwaardige B-hout (verlijmd, gelakt of geverfd) leent zich goed voor recycling.

A-hout en een deel van het B-hout wordt veelal versnipperd, waarna het haar weg in de circulaire economie voorzet in onder andere de houtvezelindustrie en de spaanplaatindustrie. Niet alle kwaliteitssoorten hebben direct een nuttige toepassing in de circulaire economie. Het overige B- en C-hout (geïmpregneerd of verduurzaamd) vinden een nuttige toepassing in de circulaire economie als grondstof voor biobrandstof voor het opwekken van duurzame energie.

Inzameling

Voor het inzamelen van deze afvalstroom heeft Virol een breed assortiment aan containers beschikbaar.

Wilt u weten welke container past in uw bedrijf?

Vraag een adviesgesprek aan

Uw rol in de circulaire economie

Het hergebruik van hout begint bij u! Door maximaal te scheiden, levert u de grondstof voor nieuwe producten en duurzame energie. Goede faciliteiten vormen hiervoor de basis, waarin wij u graag adviseren. Door intensieve samenwerking tussen u als klant en wij als kennispartner in de markt, zorgen we ervoor dat de schakels binnen de circulaire economie in elkaar blijven grijpen. Daar waar hout voor u haar waarde verliest, geven wij deze waarde terug.