Uw groenafval; behouden in de circulaire economie om andere bomen, planten en andere vegetatie te laten groeien. Door uw groenafval gescheiden in te zamelen, levert u de basis voor onder andere compost. Heel concreet vormt dit afval dus de basis voor nieuw groen!

Hergebruik van groenafval

Afhankelijk van de kwaliteit van het ingezamelde groenafval, vindt het een nuttige toepassing bij de opwekking van biomassa of wordt het ingezet in het composteerproces.

Het kwalitatief minder hoogwaardige groenafval wordt versnipperd en gezeefd, waarna het als brandstof voor biomassa wordt ingezet. Hoogwaardig afval wordt in ongeveer drie maanden gecomposteerd en verwerkt tot tuingrond of compost. Hoveniers, agrariërs en gemeenten zetten deze compost en tuinaarde in om nieuw groen te laten groeien.

Inzameling van groenafval

Voor het inzamelen van groenafval heeft Virol een breed assortiment aan containers beschikbaar.

Wilt u weten welke container past bij de vrijgekomen hoeveelheid groenafval in uw bedrijf?

Vraag een adviesgesprek aan

Uw rol in de circulaire economie

Het hergebruiken van groenafval begint bij u! Door maximaal te scheiden, levert u de grondstof voor compost en biobrandstof. Goede faciliteiten vormen hiervoor de basis, waarin wij u graag adviseren. Door intensieve samenwerking tussen u als klant en wij als kennispartner in de markt, zorgen we ervoor dat de schakels binnen de circulaire economie in elkaar blijven grijpen. Daar waar het afval voor u haar waarde verliest, geven wij deze waarde terug.