Gevaarlijk afval is afval dat stoffen bevat die schadelijk zijn voor mens en milieu. Een gespecialiseerde, gescheiden afvoer van deze stroom is wettelijk verplicht.

Hergebruik van gevaarlijk afval

Dat de stoffen gevaarlijk zijn, betekent niet dat er geen mogelijkheden zijn tot hergebruik. Metalen, bijvoorbeeld uit accu’s, worden na demontage behouden in de circulaire economie. Daarbij zoeken wij, in samenwerking met gespecialiseerde partners, naar innovatieve mogelijkheden om grondstoffen te winnen uit gebruikte chemicaliën.

Inzameling van gevaarlijk afval

Voor het inzamelen van gevaarlijk afval heeft Virol, in samenwerking met haar partners, een breed assortiment aan inzamelmiddelen beschikbaar.

Wilt u weten welke inzameloplossing past bij de vrijgekomen hoeveelheid gevaarlijk afval in uw bedrijf?

Vraag een adviesgesprek aan!

Uw rol in de circulaire economie

Het hergebruiken van gevaarlijk afval begint bij u! Goede faciliteiten vormen hiervoor de basis, waarin wij u graag adviseren. Door intensieve samenwerking tussen u als klant en wij als kennispartner in de markt, zorgen we ervoor dat de schakels binnen de circulaire economie in elkaar blijven grijpen. Daar waar gevaarlijk afval voor u haar waarde verliest, geven wij deze waarde terug.