12 mei 2017

Volgende week begint de E-waste race in Oost-Groningen en Noordoost-Drenthe en zullen verschillende basisscholen het weer tegen elkaar opnemen in de race om zo veel mogelijk e-waste (elektronisch afval) in te zamelen. Er zijn al meer dan een half miljoen apparaten ingezameld met vorige races! Apparaten die anders bij het restafval terecht waren gekomen.

In totaal doen 10 basisscholen mee aan de E-waste race in deze regio. Het gemiddelde aantal kilo’s dat per race wordt opgehaald is bijna 14.000. Natuurlijk gaan deze scholen proberen om dit gemiddelde te overtreffen! Alle e-waste wordt ingezameld door Virol, die zorgt dat deze apparaten worden verwerkt tot nieuwe grondstof.

De aftrap van deze editie van de race was op basisschool De Lindenborgh in Musselkanaal. Wethouder Goziena Brongers van de Gemeente Stadskanaal, Anneloes Oldenburger van Virol en Weee Nederland waren hierbij aanwezig om het startschot te geven voor de e-waste race en om de kinderen succes te wensen. Naast de daadwerkelijke race, wordt er ook les gegeven over recycling van e-waste en de noodzaak hiervan.

De E-Waste Race is een leerzaam project en draagt er bovendien aan bij dat schadelijke stoffen uit elektronisch afval niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde gehaald hoeven te worden. Daarnaast maakt de E-Waste race recyclen leuk en gemakkelijk. Meer informatie over de E-waste race? Kijk op www.ewasterace.nl.

De basisscholen die meedoen zijn: Op d’Esch, Plaggenborg, Hagenhofschool, Rehoboth, De Lindenborgh, De Zweng, De Oleander, Westerschool, De Drift en De Westhoek.