Bij Virol nemen we graag een kijkje in uw bedrijfsafvalcontainer! Vaak vinden we hier afvalstromen die gescheiden kunnen worden ingezameld. De afvalstromen die we kunnen scheiden, zetten we direct in als grondstof voor het maken van nieuwe producten. Toch blijft er altijd een deel afval over dat niet meer gescheiden kan worden, dit noemen we restafval. Hiervoor zoeken we graag naar een nuttige toepassing; door het te verbranden en zo te verwerken tot energie.

Kostenbesparing op bedrijfsafval

Tijdens een afvalscan kijken wij graag met u mee hoe u uw bedrijfsafval kunt verminderen. Het verwerken van bedrijfsafval is namelijk duurder dan het verwerken van grondstoffen die direct hergebruikt kunnen worden. Het verminderen van uw bedrijfsafval door het gescheiden inzamelen van diverse afvalstromen levert daarom niet alleen milieuwinst op, maar ook een kostenbesparing. Goede faciliteiten en een gedegen kennis van zaken vormen hiervoor de basis, waarin wij u graag adviseren. De samenwerking met u als klant, leidt er toe dat uw bedrijfsafval een nuttige toepassing vindt.

Verwerking van restafval

Het ingezamelde restafval wordt gesorteerd en verwerkt in een afvalenergiecentrale, waarbij milieuvriendelijk stroom en stoom wordt opgewekt. Deze energie wordt rechtstreeks ingezet en biedt stroom voor vele huishoudens in Nederland. De na verbranding overgebleven resten (slakken) worden ingezet in wegenbouw en industriebouw.

Inzameling van bedrijfsafval

Voor het inzamelen van bedrijfsafval en restafval heeft Virol een breed assortiment aan containers beschikbaar.

Wilt u weten welke container past bij de vrijgekomen hoeveelheid bedrijfsafval of restafval in uw bedrijf?

Vraag een adviesgesprek aan!

Uw rol in de circulaire economie

Het maximaal scheiden van uw afval begint bij u! Het verminderen van uw bedrijfsafval door het gescheiden inzamelen van diverse afvalstromen levert doorgaans niet alleen milieuwinst op, maar ook een kostenbesparing. Goede faciliteiten vormen hiervoor de basis, waarin wij u graag adviseren. Door intensieve samenwerking tussen u als klant en wij als kennispartner in de markt, zorgen we ervoor dat de schakels binnen de circulaire economie in elkaar blijven grijpen.